Escoles Catalunya Girona no busqueu mes, trobareu les activitats que busqueu pels vostres alumnes

Escoles Catalunya Girona

Aventura Girona ofereix tallers amb activitats educatives per a escoles, tan a primària (cicle superior) com a secundària (ESO i Batxillerat)


Escoles Catalunya Girona

Aventura Girona ofereix tallers d’activitats educatives per a escoles, tant de primària (cicle superior) com de secundària (ESO i Batxillerat) des del 2011.

L'objectiu principal per a nosaltres és que els participants visquin una experiència inoblidable, descobrint i coneixent el medi d'una manera activa i que siguin ells mateixos que, en tot moment, tocant, jugant, construint sobre la pràctica, interaccionin amb la naturalesa. Aprendran i aplicaran tècniques d'orientació a la natura, saber utilitzar una brúixola, etc.

Aquests coneixements els faran més autònoms i els permetran aprendre a respectar la natura i a treure-li profit. Aprendran que poden trobar els recursos necessaris per a superar situacions complexes en les quals, potser algun dia, els puguin servir d’ajuda quan es trobin en alguna situació d'aquestes característiques.

També aprendran a:

  • Saber reaccionar amb calma

  • Tenir confiança en ells mateixos

  • Reconèixer i reaccionar davant situacions desconegudes i sortir-ne indemnes

  • Treballar en grup

Les activitats poden realitzar-se dins de l'escola o en espais exteriors pròxims (estalviant així el cost del transport). Un espai exterior pròxim a Girona on treballem habitualment és la pineda de Sant Gregori, però és possible realitzar les activitats en un entorn geogràfic més pròxim a l'escola/institut.

La pineda de Sant Gregori es troba a 10 minuts de Girona i a 5 minuts de la sortida de l’autopista (Girona Oest). És una zona àmplia, plana, on els nens poden córrer i jugar amb total seguretat, on no existeixen problemes externs, ideal per a realitzar les activitats que ofereix Aventura Girona. No hi ha carreteres a la meitat de les activitats. Al costat de la pineda de Sant Gregori hi ha un aparcament espaiós on els autobusos poden aparcar sense problemes. Els xofers poden anar caminant al poble per esmorzar. La pineda es troba a uns escassos 600 metres, uns 10 minuts caminant del carrer principal de Sant Gregori.

Dissenyem diferents circuits d'orientació, dinàmics i rotatius en funció del nombre d'alumnes que hi participen, amb un nombre variable de balises/controls de pas obligat. Es poden realitzar amb o sense proves (tipus gimcana), segons el criteri del centre educatiu.

Els circuits d'orientació seran molt dinàmics i tots els alumnes passaran per cadascun d’ells. Normalment s'intercala un circuit amb proves amb d’altres sense proves. Tenim l'experiència que, els circuits sense proves, són més ràpids de realitzar perquè els alumnes corren, mentre que els circuits amb proves són mes sociables ja que els participants han d'interactuar entre ells. La combinació dels dos circuits és genial per a treballar la confiança i la seguretat en grup.

Amb l'ajuda d'un mapa realitzarem una activitat lúdica i alhora formativa amb la intenció de descobrir l'entorn i els dots d'orientació dels participants. Aquesta activitat comencarà, amb l'explicació de les tècniques d'orientació en el medi natural (Sol, estrelles, molsa, esglésies, cara nord dels arbres …..) així com llegir o interpretar el mapa gràcies a la llegenda. També s'ensenyarà les diferents parts de la brúixola i la seva utilització conjunta amb el mapa.

El nombre de grups i participants de cada grup el decidiran els participants o centre educatiu en funció de les seves necessitats o inquietuds. Igualment, l'ordre en què es recorren les balises és lliure, de manera que cada grup participant dissenya el seu propi recorregut.

El circuit d'orientació pot tenir un caràcter competitiu, guanyant el grup que realitzi correctament el circuit en el menor temps possible. O es pot realitzar el circuit lúdicament, caminant tranquil·lament, descobrint i gaudint de l'entorn per on discorre el circuit d'orientació.

La durada mitjana de l'activitat és de tres hores. Cada circuit d'orientació tindrà una durada de 50 a 60 minuts. Tots els alumnes passaran per tots els circuits.

El preu per alumne/a és de 10 euros (si es realitzen els circuits a Sant Gregori) i de 15 euros (si es realitzen en un altre espai que l'escola hagi triat). El preu inclou: IVA, el material necessari per a realitzar l'activitat, un guia titulat (ràtio 1 guia/20-25 alumnes), i assegurança de responsabilitat civil i d'accidents.

Es realitzarà reportatge fotogràfic per al centre educatiu i una vegada el centre educatiu tingui el material, Aventura Girona eliminarà aquest material fotogràfic.

Es considera reservada l'activitat una vegada el client hagi efectuat una paga i senyal. La resta de l'import ha d'estar ingressat 1 setmana abans de realitzar l'activitat.

La cancel·lació de l'activitat amb menys d'1 setmana d'antelació comportarà la pèrdua del 100% de l'import de la paga i senyal. El nombre de participants es determinarà una setmana abans de realitzar l'activitat.

La decisió de cancel·lar per causes meteorològiques o de força major és responsabilitat exclusiva del proveïdor de l'activitat (Aventura Girona).

En cas de cancel·lació per qüestions meteorològiques o de força major, es concertarà una nova data, deixant la reserva amb data oberta o es retornarà l'import de la paga i senyal.

L'empresa no es responsabilitza de la pèrdua, dany i robatori/furt dels objectes personals dels clients, de manera que no atendrà cap reclamació en aquest sentit.

Igualment oferim d’altres activitats com coasteering, trekking aquàtic, descens de barrancs/barranquisme, vies ferrades o senderisme en funció de l'època de l'any, per a aquells grups d'alumnes que desitgin conèixer noves activitats i poder-les gaudir amb els seus companys de classe. O en cas d’estar allotjats en alguna casa de colònies, hotels/càmpings, etc., ampliar l'oferta d'activitats que puguin realitzar. (Per a grups escolars consultar preus i condicions)


Totes les activitats que ofereix Aventura Girona compten amb una assegurança d’accidents així com de responsabilitat civil, tal i com exigeix la normativa en vigor que regula les Activitats Físiques Esportives en el Medi Natural (Decreto 56/2003). La informació completa sobre la cobertura y condicions de l’assegurança està a disposició dels clients a les nostres oficines. Així mateix, l’empresa compta amb la fulla de reclamacions a disposició dels clients.


× **Vostè està d'acord a la nostra política contractual!
× **Vostè està d'acord al nostre estat de reportatge fotogràfic!
× **Vostè està d'acord als nostres termes dels acords.

Altres activitats que us poden agradar:

Activitats Aventura Girona

Barranquisme, Via Ferrades, Entreteniment, Senderisme, Orientació, Formació, Creació d'equips i Escoles ... triïs la teva activitat, ens assegurarem que la gaudiràs!