Al Circuit Orientacio Catalunya Girona posarem a prova les teves dots d orientacio

Circuit Orientacio Catalunya Girona

Activitat fantàstic per gaudir en família o amb grups d’amics a només 10 minuts de Girona. Si t’agrada caminar i l’aventura de saber on estàs ubicat en tot moment, anima’t a fer un circuit d’orientació amb Aventura GironaCircuit Orientacio Catalunya Girona

L’orientació és un esport originari d’Escandinàvia, en el que cada participant realitza un recorregut individual o col·lectiu, amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola. Els recorreguts consten d’una sortida, una arribada i els controls de pas. Aquests tres elements del recorregut es troben sobre el terreny de forma visible. Els controls són cada uns dels punts per on els participants han de passar obligatòriament i estan indicats al mapa, així com la sortida i l’arribada. La ubicació dels controls de pas són desconeguts per al participant a l’inici de la carrera. A més, cada participant pot confeccionar la seva pròpia ruta per passar per tots els controls amb el menor temps possible. Els participants necessiten un mapa per a iniciar el recorregut, a més, solen ajudar-se d’una brúixola per facilitar la navegació pels diferents terrenys.

Elements en un circuit d’orientació:

Mapa > Els mapes als circuits d’orientació són bastants precisos, ens interessa que estiguin representats al detall totes les particularitats de l’entorn. Las escales més habituals per les proves a peu en el camp van des de 1:5000 fins a 1:15000. Els elements més importants dels mapes de l’esport d’orientació són les corbes de nivell, els camins, les zones de bosc , les diferents densitats de vegetació, les roques, objectes creats per l’ésser humà, etc., i per suposat, la correcta interpretació de l’escala del mapa.

Brúixola > La brúixola és de gran ajuda en aquest esport i facilita l’orientació del mapa. El tipus de brúixoles que utilitzem normalment són les que tenen una agulla dins d’una càpsula plena d’algun líquid que fa que l’agulla s’aturi ràpidament enlloc d’oscil·lar repetidament al voltant del nord magnètic.

Controls > S’anomenen controls de pas a aquells punts representats al mapa amb un cercle de color vermell que és per on han de passar tots els participants. Sobre el terreny es representa mitjançant un prisma triangular de colors taronja i blanc. A cada control se sol trobar algun mètodes per comprovar que el participant realment hagi passat per aquell punt. El més utilitzat és el dels marcadors o “pinces”. Aquest element deixa una forma concreta de punts al paper que fa l’organització sàpiga que el participant ha passat per aquell punt de control. També existeix la possibilitat que al participant se li requereixi una foto o un vídeo per validar el control.


Totes les activitats que ofereix Aventura Girona compten amb una assegurança d’accidents així com de responsabilitat civil, tal i com exigeix la normativa en vigor que regula les Activitats Físiques Esportives en el Medi Natural (Decreto 56/2003). La informació completa sobre la cobertura y condicions de l’assegurança està a disposició dels clients a les nostres oficines. Així mateix, l’empresa compta amb la fulla de reclamacions a disposició dels clients.


× **Vostè està d'acord a la nostra política contractual!
× **Vostè està d'acord al nostre estat de reportatge fotogràfic!
× **Vostè està d'acord als nostres termes dels acords.

Altres activitats que us poden agradar:

Activitats Aventura Girona

Barranquisme, Via Ferrades, Entreteniment, Senderisme, Orientació, Formació, Creació d'equips i Escoles ... triïs la teva activitat, ens assegurarem que la gaudiràs!


Orientacion

ORIENTACION