Prova les Vies Ferrades Catalunya Girona, Barcelona, descobriras un mon fascinant

Vies Ferrades Catalunya Girona

Via ferrada de Cala Moli situada a Sant Feliu de Guíxols, l’única a Europa construïda al costat de la mar. Activitat activa per a gaudir de la Costa Brava a la província de Girona.
Recorda que també lloguem el material perquè puguis realitzar la via ferrada independentment

Vies Ferrades Catalunya Girona

HISTORIA
La primera via ferrada d’Europa apareix el 1843 a Àustria La van construir per arribar al pic de Hoher Dachstein. Posteriorment, es van equipar vies al Großglockner (Austria), el 1869, i a la Marmolada (Itàlia) el 1903. Posteriorment, durant la Primera Guerra Mundial, es van equipar senderes amb fins militars a Los Dolomitas, a la guerra Austrohúngara contra Itàlia, fins que a la fi de la guerra, aquests camins es van convertir en senderes esportives i d’oci.

Las Vies ferrades a Catalunya s’instal·len a partir de 1990. Una de las primeres fou instal·lada a la Muntanya de Montserrat, la Via ferrada Teresina (actualment desmuntada). En aquests últims anys hi ha hagut un auge d’instal·lacions, gràcies al creixement de la pràctica d’aquest esport.

Gràcies a les ubicacions estratègiques de les vies ferrades, podem accedir a cims i gaudir de paisatges que d’una altra manera no seria possible.

Aventura Girona et proposa realitzar diferents vies ferrades a Girona i també a Barcelona, i així gaudir de la gran diversitat de paisatges que ofereix Catalunya.

DIFICULTAT
El sistema més reconegut i utilitzat per definir la dificultat de les vies ferrades és l’escala Hüsler, que rep el nom del seu creador Eugen Eduard Hüsler . Aquesta escala es gradua de K1 (fàcil) a K6 (extremadament difícil). En aquesta escala es valoren els aspectes més importants que defineixen un itinerari: la força requerida, la resistència, l’ experiència en muntanya y els aspectes psicològics.

El resultat ens indicarà en quin nivell de dificultat general col·loquem la via ferrada:

  • K1 (fàcil)

  • K2 (poc difícil)

  • K3 (una mica difícil)

  • K4 (difícil)

  • K5 (molt difícil)

  • K6 (extremadament difícil)

L’equipament necessari que es precisa para realitzar una via ferrada d’una forma segura és el següent:

1- Casc: imprescindible per prevenir danys d’una caiguda fortuïta de pedres d’altres participants que estiguin realitzant la via ferrada o dels animals autòctons.

2- Arnés: N’hi ha molts models. Recomanem un arnès que sigui còmode i que es pugui regular el diàmetre a les cames. És molt important que sigui fàcil posar-te’l o treure’t-el, independentment de la roba que s’utilitzi a cada estació.

3-Disipador d’energia: element que en cas de caiguda esmorteirà el cop. N’hi ha de diferents tipus. És totalment prohibit fer una via ferrada sense dissipador d’energia.

4- Cap d'ancoratge (baga de descans): no és considerada imprescindible com a element de seguretat, però ens ajuda a descansar quan les nostres forces ho requereixin o si ens toca esperar, en algun punt determinat de recorregut, perquè hi ha gent davant nostra. En passos verticals amb enfonsament, ens facilita la progressió.

5- Calçat: es recomana calçat tancat còmode, amb sola gruixuda i que no rellisqui, la bota de muntanya de canya baixa seria l'ideal.

6- Guants: no és imprescindible, però com les grapes / agafadors són de ferro, serveixen per a protegir-se i evitar danys a les mans. Els guants tipus ciclista van molt bé.

Totes les activitats que ofereix Aventura Girona compten amb una assegurança d’accidents així com de responsabilitat civil, tal i com exigeix la normativa en vigor que regula les Activitats Físiques Esportives en el Medi Natural (Decreto 56/2003). La informació completa sobre la cobertura y condicions de l’assegurança està a disposició dels clients a les nostres oficines. Així mateix, l’empresa compta amb la fulla de reclamacions a disposició dels clients.


× **Vostè està d'acord a la nostra política contractual!
× **Vostè està d'acord al nostre estat de reportatge fotogràfic!
× **Vostè està d'acord als nostres termes dels acords.

Altres activitats que us poden agradar:

Activitats Aventura Girona

Barranquisme, Via Ferrades, Entreteniment, Senderisme, Orientació, Formació, Creació d'equips i Escoles ... triïs la teva activitat, ens assegurarem que la gaudiràs!


VIES FERRADES

VIES FERRADES