Quantes vegades haurem escoltat a un amic dir es per aquí segur, que jo controlo i al final no era per alla. Si vols saber situar-te en tot moment et garantim que a Girona Formacio Orientacio Catalunya no et perdras mai mes a la muntanya

Girona Formacio Orientacio Catalunya

Si ens agrada sortir a caminar a la muntanya són necessaris uns coneixements bàsics d’ orientació

ÈPOCA DE L’ANY

Tot l’any (excepte els mesos de juliol i agost)

UBICACIÓ

Depèn del curs escollit45 minuts Girona / 90 minuts Barcelona

DIFICULTAT

Inicial

PREU

A partir de 65 euros

REQUISITS

+ 12 anys

DURACIÓ

Tot el dia


Girona Formacio Orientacio Catalunya

Curs d'orientació dissenyats per aquells muntanyencs que busquen saber en tot moment on estan ubicats i volen realitzar excursions amb garanties d'èxit, sense deixar de banda en cap moment la seguretat. Amb bon temps i amb el coneixement del terreny és fàcil orientar-se però, què succeeix quan el temps no acompanya i el terreny és desconegut?.

El curs es realitzarà a Sadernes (Alta Garrotxa) aprofitant l'orografia del terreny i la bellesa de l'entorn.

L'organització de el curs es divideix en classes teòriques i pràctiques.

A primera hora, hi haurà una sessió teòrica de nocions bàsiques de cartografia i descripció i ús de la brúixola. Dissenyarem entre tots una ruta, calculant desnivell, distància i temps estimat en realitzar-la. Quan realitzem la ruta, es posaran en pràctica tots els conceptes assimilats al matí. Farem triangulacions amb la brúixola, utilitzarem l'altímetre i gps. La intenció és que sapiguem en tot moment on ens trobem ubicats al mapa.

La ruta que farem es grava amb GPS, o amb qualsevol app que disposi el participant instal•lat prèviament en el mòbil. Segons la nostra conveniència anirem creant waypoints d'interès propi. A la fi de la ruta contrastarem la ruta inicial creat sobre el mapa amb la ruta gravada amb el gps, app ......

S'aconsella als participants que tinguin descarregades al mòbil les següents App: Wikiloc, Strava, peak Finder ... entre d'altres.

Els objectius del curs són els següents:

 • Adequar les diferents formes de progressió
 • Prendre consciència de la importància respecte l'entorn
 • Reconèixer els riscos i vetllar per la pràctica segura
 • Utilitzar correctament el material necessari individual
 • Conèixer i practicar les maniobres bàsiques de seguretat
 • Interpretar senyals de socors
 • Planificar els accessos, sortides i llocs d'evacuació segons les dificultats i les capacitats de les persones d'un grup o de rescat
 • Aplicar les tècniques de fortuna més adequades per solucionar situacions imprevistes

Els continguts del curs són els següents:

 1. Nocions bàsiques de cartografia: Elements geogràfics, projeccions, coordenades, concepte de declinació magnètica, tipus de mapes.
 2. Els mapes topogràfics: Parts d'un mapa, el relleu, corbes de nivell, morfologia de el terreny, distàncies, pendent, simbologia.
 3. Orientació amb mitjans naturals: El sol, la lluna, les estrelles, la vegetació i altres indicis, lectura de mapa. Situar-se.
 4. Orientació amb mitjans artificials: La brúixola, l'altímetre, el GPS.
 5. La brúixola: Descripció. Parts d'una brúixola, protocol d'ús, la declinació, el rumb.
 6. Orientació amb mapa i brúixola: Orientar el mapa, l'azimut, direcció entre dos punts, protocol per identificar punts de el terreny sobre el mapa, protocol per localitzar punts de mapa sobre el terreny, triangulacions.
 7. Tècniques i tàctiques d'orientació: Seguiment de mapa, orientació per estima, orientació precisa, navegació amb mala visibilitat.
 8. Confeccionar un itinerari: Elecció de la ruta, traçar l'itinerari, càlcul de temps, càlcul de pendents, càlcul de distàncies, fitxa de l'itinerari, perfil de l'itinerari.


Època: Tot l’any (excepte els mesos de juliol i agost)

Nivell de dificultat: inicial

Destinataris: +12 anys

Punt de trobada: benzinera del desviament a Montagut de l’A 26 sortida 75 - Veure mapa

Hora de trobada: 8:30h

Parking de l’ activitat: a 15 minuts del punt de trobada. Els participants seguiran amb el seu cotxe al cotxe del guia

Duració de l’activitat: tot el dia. 9:00-17:00, parant 30 minuts per dinar

Grups reduïts: per una bona formació els cursos no superaran las 6 persones por guia

Què porta el participant: roba de muntanya d’acord amb l’època de l’any, sabates esportives/botes de muntanya, motxilla, menjar i beguda pel dia , crema solar, i si es vol ulleres de sol. App wikiloc i strava descarregades al mòbil. Si es vol també es pot portar mapa y guia excursionista de l’Alta Garrotxa, editorial alpina, escala 1:25000, brúixola, altímetre i gps.


Girona Formacio Orientacio Catalunya Preus

1 persona: 180 euros

Grup de 2 persones: 90 euros por persona

Grup de 3-6 persones: 65 euros por persona

Podreu unir-vos a grups ja existents creats per Aventura Girona

Què s’inclou en el preu: guia titulat, reportatge fotogràfic i assegurança de responsabilitat civil i d’accidents. Assessorament tècnic durant i després del curs. Material didàctic( fotocòpia a color del mapa alpina escala 1:25000 de l’Alta Garrotxa de la zona on es realitza la formació. Brúixola i apunts del curs)


Totes les activitats que ofereix Aventura Girona compten amb una assegurança d’accidents i de responsabilitat civil, tal i com exigeix la normativa en vigor que regula les Activitats Físiques Esportives en el Medi Natural (Decret 56/2003).
Tota la informació referent a la cobertura i a les condicions de l’assegurança es troba a disposició dels clients a les nostres oficines.
Així mateix, l’empresa compta amb un full de reclamacions a disposició dels clients.


× **Vostè està d'acord a la nostra política contractual!
× **Vostè està d'acord al nostre estat de reportatge fotogràfic!
× **Vostè està d'acord als nostres termes dels acords.