Unicament podriem dir-te que potser es el millor tram del cami de ronda. Deixa t portar a Cala Fosca Estreta Senderisme Girona Catalunya i enamora t observant, sentint al cor la pau que et transmet aquesta part de la costa brava que hem triat per a tu

Cala Fosca Estreta Senderisme Girona Catalunya

Cala estreta, considerada una de les més boniques de la Costa Brava

ÈPOCA DE L’ANY

Tot l’any (excepte els mesos d’estiu)

UBICACIÓ

40 minuts Girona / 80 minuts Barcelona

DIFICULTAT

Inicial. Desnivell positiu 252 metres

PREU

A partir de 25 euros

REQUISITS

+ 10 anys

DURACIÓ

Mig dia


Cala Fosca Estreta Senderisme Girona Catalunya

Aventura Girona et proposa realitzar potser un dels trams de camí de ronda més espectacular i entretingut del nostre litoral.

El camí de ronda antigament l’utilitzava la guàrdia civil per fer la "ronda", d'aquí el nom de camí de ronda, per controlar els contrabandistes que realitzaven activitats il•legals, gràcies a l'orografia de la zona. Durant i després de la guerra civil hi havia molts productes racionats o prohibits que donava peu a que existissin activitats de mercat il•legal.

És una ruta lineal per conèixer aquest magnífic entorn ple de cultura i història d'escassa dificultat amb un recorregut d'uns 10 km.

Només sortir de la Cala de la Fosca a Sant Joan de Palamós ens trobarem amb el castell de Sant Esteve (segle XI). Després a la cala s'Alguer, amb antigues barraques de pescadors. Exemple de l'arquitectura tradicional amb parets de pedra i les famoses voltes catalanes, totalment mimetitzades amb el paisatge. Avui dia utilitzades com a segones residències per passar el dia i menjar un arròs en família o amics a la vora del mar.

Després ens trobarem amb la cala de Castell de mes de 300 metres de longitud amb forma de mitja lluna i sorra fina i daurada. En els anys 90 els veïns de Palamós es van posar d'acord amb un referèndum perquè no es pogués edificar en aquesta zona verge.

A la part alta de la platja ens trobarem amb les estructures restaurades d'un antic poblat Ibèric de al segle VI a C.

Abans d'arribar a Cala estreta, caminarem per alts penya-segats passant per les cales de Sènia, dels Canyers i la fotogènica punta de Canyers, d'obligada parada per immortalitzar el moment amb una fotografia.

Cala Estreta, com el seu nom indica, és una cala estreta i ens sorprendrà pel seu entorn natural, on es permet practicar el nudisme. Al davant podrem veure les illes Formigues on el 1285 en l'anomenada Batalla de Illes Formigues, l'esquadra aragonesa va enfonsar a la francesa.

Tornant pel mateix camí, abans d'arribar a cala Castell passarem per la Barraca d'en Dalí, famosa per tenir la porta inclinada.

La tornada la farem pel mateix camí d'inici, passant per Cala Castell, Cala S'Alguer fins a la Cala la Fosca.


Època: aquesta activitat es realitza durant tot l’any excepte els mesos d’estiu perquè fa molta calor

Nivell de dificultat: inicial. Desnivell positiu 250 metres/10 km

Destinataris: + 10 anys

Punt de trobada: Platja De Sant Esteve (Palamós) - Veure mapa

Hora de la trobada: 9:00 hores

Pàrquing de l’activitat: en el punt de la trobada

Duració de l’activitat: 4 hores des de que ens trobem fins que ens acomiadem

Què porta el participant: roba còmoda d’abric (depenent de l’època de l’ any), sabates esportives, motxilla, (per portar aigua o la roba que ens traiem per la calor), aigua (ideal 1 litre per persona), barretes energètiques, fruita, fruits secs o el que vulguis per menjar i recuperar forces


Cala Fosca Estreta Senderisme Girona Catalunya Preus

1 persona: 120 euros

Grup de 2-3 persones: 60 euros por persona

Grup de 4-10 persones: 30 euros por persona

Grup superior a 11 persones: 25 euros por persona

El preu anirà en funció del nombre de persones que finalment realitzin l'activitat. La no realització de l'activitat per part del client al moment del seu inici no li exonera del pagament del seu import total

Podreu afegir-vos a grups ja existents creats per Aventura Girona per tal que l’activitat surti més econòmica

Què s’inclou en el preu: guia titulat, reportatge fotogràfic i assegurança de responsabilitat civil i d’accidents. A més Aventura Girona et convidarà a una beguda al finalitzar l’ activitat


Totes les activitats que ofereix Aventura Girona compten amb una assegurança d’accidents i de responsabilitat civil, tal i com exigeix la normativa en vigor que regula les Activitats Físiques Esportives en el Medi Natural (Decret 56/2003).
Tota la informació referent a la cobertura i a les condicions de l’assegurança es troba a disposició dels clients a les nostres oficines.
Així mateix, l’empresa compta amb un full de reclamacions a disposició dels clients.


× **Vostè està d'acord a la nostra política contractual!
× **Vostè està d'acord al nostre estat de reportatge fotogràfic!
× **Vostè està d'acord als nostres termes dels acords.